This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException

2 weeks ago

Romakép Műhely

A link, amelyen március 25-én szerdán délután 6-kor elérhető a beszélgetés: meet.jit.si/RomakepMuhely-Ahogyteakarod

Ahogy te akarod
Magyarország egyik legszegényebb vidékén működik egy...
...

View on Facebook

2 weeks ago

Romakép Műhely

Robert „The” Niro, a leghíresebb dokumentumfilmes mondja egy 30 másodperces dokumentumfilmben, hogy „maradjatok otthon” ("Stay at home"). Ezt mondjuk mi is, a Romakép Műhely nevében. Maradjunk otthon, és csináljunk filmklubot – együtt! Szerda este hat órától nézzük meg együtt Pálos György Ahogy te akarod című filmjét L. Ritók Nóráról, Luluról és a többiekről, valamint az Igazgyöngy Alapítványról. A film megvan online, itt a link: film.indavideo.hu/video/f_ahogy_te_akarod. De a közös filmnézés kedvéért arra kérünk, ne nézzétek meg se előbb, se később, hanem szerda este 6-kor, és aztán a film után, 7-kor csatlakozzatok a beszélgetéshez egy itt, a Romakép Műhely Facebook-oldalán aznap közzétett linken keresztül. És akkor együtt mondhatjuk a leghíresebb dokumentumfilmessel, hogy „Figyellek!” („I am watching you”).

2020.03.25. Fejben dől el? Hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatása
18:00 Rövid bevezető a programhoz
18:05 Ahogy te akarod (Pálos György filmje, 1’07)
19:10 Beszélgetés Balázs Anna aktivistával, kutatóval és Pálos György filmrendezővel, egyetemi oktatóval. Kérdez: Villás Bertold, a Romakép Műhely tagja
19:50 Beszélgetés a közönséggel

Ahogy te akarod
Magyarország egyik legszegényebb vidékén működik egy...
...

View on Facebook

3 weeks ago

Romakép Műhely

Kedves Barátaink! A Romakép Műhely 2020-as évadának hátralévő négy programját minden téves híresztelés ellenére megtartjuk. (Mi voltunk azok, akik tévesen híreszteltünk.) A filmeket hozzáférhetővé tesszük és osztjuk, az online élő beszélgetésbe pedig egy adott videókonferencia-oldalon lehet becsatlakozni a program idejében, a program előtt ide az oldalra kimásolt linken keresztül. Reméljük működni fog! Pálos György elfogadta a meghívásunkat, Balázs Anna is ráér majd remélhetőleg, a Romakép Műhely aktuális tagjai pedig biztosan ott lesznek. Várunk másokat is!

Röviden a programok és a dátumok:

2020. 2. 19., 18:00 Vándormozi
2020. 3. 4., 18:00 Filmfesztivál (Budapesti Cigány Filmfesztiválok, 1993, 1994) és a Koportos c. film
2020. 3. 25., 18:00 Fejben dől el? Hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatása
2020. 4. 8., 18:00 Amatőrfilm-mozgalom és cigány közművelődési tábor
2020. 4. 22., 18:00 Roma filmklubok
2020. 5. 6., 18:00 Filmemlékezet (Cséplő Gyuri)
...

View on Facebook

3 weeks ago

Romakép Műhely

Kedves Romakép-látogatók! Az ELTE-n a járványveszély miatt ideiglenesen szünetel a tanítás. Bár a Romakép Műhely programjai nem az egyetemen, hanem változó helyszíneken zajlanak, a hallgatók távolléte miatt, és általában a közösségi események ajánlott lemondása-halasztása okán tervezett programjaink elmaradnak. Reméljük, rövidesen találkozunk!
Addig is, köszönjük Gyorgy Palosnak, hogy "Ahogy te akarod" című filmjét a rendelkezésünkre bocsátotta és vendégünk lett volna a jövő héten. Hasonlóképpen Anna Balázsnak, aki a vetített film kapcsán a kutatásáról és a terepmunkájáról beszélt volna az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán. Ugyanígy, köszönjük Buglya Sándornak, hogy elvállalta az amatőrfilmes mozgalomról szóló beszélgetésben való részvételt, Szijártó Imrének, hogy a filmklubokról beszélgetett volna velünk, és Andrea Pócsiknak, hogy a "Cséplő Gyuri" című film közösségi emlézetét felidézte volna.
De mindez nem marad el véglegesen! Gondolkodunk azon, hogy a rendkívüli helyzet elmúltával hogyan lehetne mégis megtartani a vetítéseket, közösen megbeszélni a filmeket. Amint találunk megoldást, közzétesszük, és várunk benneteket!
Végül a helyszínekről: hálásak vagyunk a Kesztyűgyár Közösségi Háznak és a Cirko-Gejzir Mozinak, a Lumen Kávézónak, az Apolló Mozinak Pécsen és a Grand Café Szegednek, valamint a Csokonai Művelődési Háznak, hogy befogadtak minket. Az első két helyen ott voltunk, a többi helyre később elmegyünk 🙂
A Romakép Műhely 2020-as programját a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Köszönjük!
...

View on Facebook